Baphomet …

Murat'ın büyü tozu fabrikasi

baphomet-kimdir

Baphomet nedir?

Baphomet, içinde bulumduğumuz çağda sırrı hala çözülememiş olan bir tür sembol olarak anılmaktadır. Hakkında geçmişten günümüze uzun yıllar boyunca araştırmalar yapılsa da, kendisi hakkında bir çok farklı iddia ortaya atılmış ve hala kesin bir doğru üzerinde anlaşılamamıştır.

Kendisi hakkında söylenen en genel yargı, Baphomet’in tapınakçılarla alakalı bir sembol olduğudur. Bu iddia ilk olarak 14. yüzyılda ortaya atılmış ve Baphomet’in o yüzyıllarda Katolik Kilisesi’nde aforoz edilmiş olan tapınakçıların itaat ettiği bir figür olduğu söylenmiştir. Bu figürün daha çok şeytani öğelere yakın olarak anıldığı da bilinen bilgiler arasındadır.

baphomet-goruntusu

Baphomet sözcüğünün kökeni nedir?

Baphomet’in her ne kadar kendisi hakkında da bir çok bilinmez bulunup hala tarihte bir yanı gizli bir olay olarak kaldığı gerçeği ortadaysa, aynı şekilde Baphomet’in isminin de pek çok ihtimalle birlikte anıldığı ve hala geçmişinin doğru olan kısmıyla ortaya çıkartıldığı söylenememektedir.

Baphomet için ilk olarak bir şifreleme olduğu ortaya atılmış; bu şifrelemenin Yunanca dilindeki hikmet anlamını taşıyan Sophia…

View original post 188 kelime daha

Yorum bırakın