Zeka Geliştiren Gıdalar

s6y9

Doğru seçilmiş gıdaların öğrenme kabiliyetini arttırıyor. İşte o gıdalar;

Uzmanlar doğru seçilmiş gıdaların öğrenme kabiliyeti ve zekâ üzerinde olumlu etkileri bulunduğu belirledi. Vücuda gerekli enerjiyi sağlamak için karbonhidrat tüketilmesi gerektiğini belirten Münih’teki Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nde görev yapan Alman Profesör Olaf Adam (62) “Beynin hızlı çalışması için protein ve hafızayı kuvvetlendirmek için de krom içeren gıdalar alınmalı” dedi. Bild gazetesinde yer alan habere göre zekayı artıran gıdalar şunlar:

1 Esmer pirinç pilavı: Çavdarlı gıdalar karbonhidrat ve bol B vitamini içerir. Glikoz yavaş yavaş çözülürken beyne gerekli olan enerji gider. Enerji açısından tatlı gıdalardan çok daha uzun sürede etkili olur.

2 Kıvırcık lahana: Magnezyum, kalsiyum, sodyum içerir. Beyne yeterli enerjiyi sağlar ve stresten korur.

3 Süt: Kalsiyum ve yağ asidi içerir. Beynin daha hızlı çalışmasını sağlar. Araştırmalar emzirilen bebeklerin emzirilmeyen bebeklere göre daha zeki olduğu ortaya çıkmıştır.

4 Patates: Patatesin içinde bulunan karbonhidratlar beyne doğru miktarda enerjinin gitmesini sağlar. Bu miktarın az olması…

View original post 343 kelime daha

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s