Duygusal gözyaşı

İnsan sadece bir canlı olarak değil eşyanın bir parçası olarak da bir varlık ki içeriden ve dışarıdan aynı tepkisel yaklaşımlar içerisinde olsa da kullandığı araçlar sadece onun bir organizma olduğunu değil aynı zamanda yaratılan görünümünün içeriğinde de olası şartlarla meydana gelen oluşum olarak yaratıcıyla ilişkili olduğunu da göstermekte, ne dersiniz?…

Genetik

Gözyaşları öyle etkili araç ki, iki damla gözyaşı ile milyonları etkilemeniz mümkün. Niklas Holzberg’in Ars Amatoria Ovid adlı kitabında dediği gibi “Gözyaşı sizi kazanan taraf yapar. Ellerinizle ıslanmış gözleriniz ve yanaklarınızı silerken çeliği bile yumuşatabilirsiniz. [29].

Gözyaşı insanlar arasında kimi zaman gizlenerek, kimi zaman açık açık gösterilerek etkili bir iletişim aracı olarak kullanılmaktadır. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde politikacılar ve din adamları tarafından yaygın olarak manipülatif amaçlı dökülen gözyaşı ile milyonları hipnotize edilebiliyor, ordular ele geçirilebiliyor hatta koca koca ülkelerin yönetimleri bu şarlatanların iki damla gözyaşı ile el değiştirebiliyor.

Bu kadar etkili bir iletişim aracı maalesef bilimde yeterince incelenmemiştir. Aşağıda Ludwig-Maximilians Üniversitesi tarafından yapılan ve 2009 yilinda Ophthalmologe dergisinde yayınlanan az sayıdaki araştırmalardan biri bulunmaktadır. Ayrıca ağlama ile ilgili günlük literatür ve bazı kitaplardan alıntılar yapılarak makaleye ilave edilmiştir.

Araştırmada  gözyaşı nedir, kaç çeşit gözyaşı vardır, içeriğinde hangi bileşenler vardır, ağlama nedir, kaç çeşit ağlama vardır, ağlamanın toplumdaki yeri nedir gibi ilginç…

View original post 2.081 kelime daha

Yorum bırakın