BÜYÜK İSKENDER

DÜNYANIN EN KÜÇÜK FABRİKASI ''İNSAN''

M.Ö. 356’da efsanevi bir imparator dünyaya geldi. O, Makedonya Kralı II. Philippos’in oğlu Büyük İskenderdi. Philippos, oğlu henüz çok küçükken saraya yabani bir at getirtti. Bu at o kadar vahşiydi ki, ancak birkaç kişi zaptedebiliyordu. İskender babasına yalvararak atı ehlileştirmek istediğini söyledi. Babası oğluna çok güveniyordu. Haksız da değildi.  İskender ata usulca yaklaştı ve ona bir şeyler söyledi.  At sakinledikten sonra atı dizginledi. Makedonya Kralı II. Philippos, oğlunun bu başarısından çok etkilendi. Oğluna, kendine layık bir krallık bulmasını söyledi.

İskender o günden sonra o atı yanından hiç ayırmadı. Atını Makedonya’dan Hindistan’a kadar götüren bu çocuk, Antik Çağ’ın en büyük imparatorluğunun temellerini atacaktı. Bu efsanevi savaş atının adı ‘’Bukefalosdu.’’

Tarihin ilk büyük fatihi olan Büyük İskender, zafere ulaşan yolda adım adım ilerledi. 20 yaşında Makedonya Kral’ı oldu. Dünyanın en büyük güçlerini ezdi. Yunanistan’dan Mısır’a kadar neredeyse dünyanın yarısını fethetmişti. Herkes onu bir kraldan çok, bir tanrı kabul edip önünde eğildi.

Philippos…

View original post 428 kelime daha

Yorum bırakın